Производство на бъчви

Производство на бъчви

Фирма Кацарски притежава работилница, в която се произвеждат до 1600 бъчви на година, с тенденция за увеличаване на нейното производство на бъчви, каци и бурета.

Хубав съд става от хубав материал, който се добива от най-екологично чистите райони на страната Странджански и Старопланински.

Основният материал, който използваме за производството на бъчви е дъб Quercus - conferta, т.нар.”Благун” . Това е най-широко използвания материал в производството на бъчви без чепове,беловина и пукнатини с фини годишни пръстени.Дъгите се получават чрез разцепване на трупите на четвъртини,радиално като сърцевинните лъчи не излизат от едната на другата широка страна. Бъчви се правят от висококачествени естествено изсушени материали с период на сушене 24 месеца за околните дъги и 36 месеца за дъната.Пристягат се  с галванизирани обръчи с дебелина 1,6-2.0 мм.Изработени са по специална технология при строго спазване на производствените процеси и технологични срокове за производство, под непрестанен контрол за качество.Особено деликатен момент  е обгарянето(изпичането)на дъгите,то се осъществява с дъбови трупчета.Този процес предизвиква промени в химическия състав но дървото,който променят и вкуса на виното.Основните степени на изпичане са три –Light,Medium и Heavy.

Light       

Този вид изпичане носи плодовите аромати от повърхността на дървесината По време на осъществяването му намалява ваниловия компонент и започват да се развиват пресни плодови аромати.Този вид изпичане е подходящ за бели вина.

Medium

Tози вид изпичане придава на виното плътен и наситен аромат, чрез по дълбочинно изпичане се постига по наситен вкус на ванилия, шоколад и подправки като се игнорира в по-голяма степен въздействието на танини.Подходящо за по-плътни и ароматизирани вина.

Heavy

Tози вид  изпичане е процес при който приносът на танините в структурата на виното е минимален. Това е продължителен процес при който ароматите преобладават и взаимодействат с нюанси от опушване , като се намаляват и сладките вкусове. Подходящ за тежки червени вина и коняци.

След своето изпичане  бъчвите придават деликатни дъбови нюанси, правейки танините кадифени и придавайки на уискито от златист до плътен кехлибарен цвят.

ЕТ “Кацарски” произвежда бъчви с вместимост от 10 л. до 600 л., а за по-големи размери с предварителна заявка. Цялата продукция е изработена по Европейските стандарти с качество неподлежащо на съмнение.

Основното производство на фирмата се допълва с някои по-нестандартни изделия, като столове и маси във формата на бъчва, поставки за бутилки във формата на елипса и много други.

ЕТ “Кацарски” има стабилни търговски взаимоотношения и добри контакти с водещи винопроизводители от Франция, Италия, Испания, Гърция и др., партньорства утвърждаващи ни като едни от най-добрите производители на този вид продукция.

Верни на принципите точност и коректност, в съчетание с отлично изградена система на работа задоволяваме нуждите на многобройните и дори най-взискателни клиенти, с което се утвърждаваме като една от водещите фирми на българския пазар, а също о като надежден и лоялен партньор, както за български, така и за чуждестранни клиенти. 

Клиентите знаят какво могат да очакват от нас, но им е необходимо и още нещо - идеите и качеството на ЕТ “Кацарски”. Клиентите - те вече дълги години се доверяват на нашия опит.Всички наши продукти са с гаранция 36 месеца,при стриктно спазване инструкцията за употреба и съхранение.

Девизът на потомствена фамилия Кацарски е “АБСОЛЮТНА ГАРАНЦИЯ И КАЧЕСТВО”